Amanda

”Learning by doing ”

 

När Amanda började på Clairon Hotel Sense vid öppningen 2014, började hon som runner i hotellrestaurangen.

 

– Runner innebär att man är ganska grön, förklarar hon.

 

– Man kan säga att jag har utvecklats med verksamheten. Jag kunde inte ta en beställning, kunde inte kassan och var van vid att jobba med buffé som var på en helt annan nivå än vad den är här. Man lärde sig mycket genom att göra misstag.

Och Amanda är inte den som ger sig så lätt. Hon berättar att det har flugit bearnaise-skålar, champagneglas har krossats. Eller som när ett par råkade spilla champagne över sitt bord:

 

–  Jag skulle hjälpa dem men i min tur slår jag ut rödvinsglaset på han som sitter i beiga chinos.

 

Idag är Amanda hovmästare och menar att om man bara vill lära sig, finns alla möjligheter att göra det här.

 

– Alla nya som börjar här råkar göra något, får panik och börjar känna att nu vågar jag aldrig mer servera ett sällskap. Men förr eller senare tappar du ett glas. Och då är det bara att lösa situationen.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle