Carl

”Arbetarklassens aristokrat”

 

Visst ser det häftigt ut när flaskorna jongleras fram och tillbaka bakom disken. Men för en bartender handlar jobbet om mer än så. För Carl är det nämligen människorna han möter som är kärnan i hans arbete.

 

– Vi blandar snygga drinkar och hittar på nya smaker, det är en stor del av jobbet. Men det som skiljer de bästa från massorna är servicebiten, säger han.

 

Med service menar han förmågan att improvisera, se möjligheter i utmaningar och ha gästen i fokus – det ska kunna vara hundra personer i ett rum men gästen ska alltid känna sig sedd, menar han.

 

– Därför är vi också hobbypsykologer och samtalsterapeuter. Jag brukar säga att bartendern är arbetarklassens aristokrat.

 

Förebilden är Mattias Skog, före detta bartender på restaurang Tjoget i södra Stockholm.

 

– Jag tror inte att det finns någon annan i Sverige, eller världen, som kan leverera bättre service än han gjorde. Han såg dig så fort du kom in i rummet och inom en minut hade han tagit din beställning.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle