christian

”De små guldkornen som gör det”

 

När Christian kom till Clarion Hotell Post när hotellet öppnade 2012, var det hans första erfarenhet av hotellbranschen. Han hade nyligen slutfört sina studier i idrottsvetenskap och det var den bransch han ställt in karriärsiktet på. Men en annan möjlighet dök plötsligt upp.

 

– Det var ju väldigt stort att posthuset skulle bli hotell här i Göteborg och jag fastande för hotellets annons om deras kommande talangjakt. Jag hade jobbat lite som reseledare innan och gillade service så jag tänkte att det kunde vara ett kul jobb att testa.

Talangjakten hölls på Chalmers och lockade tusentals sökande. Eventet kändes inte helt olikt en audition till Idol, menar han.  

 

– Man fick en nummerlapp och folk sjöng, jonglerade och höll på, När det var min tur gick jag egentligen bara upp och berättade varför jag borde få jobbet. Det var mest tänkt som en rolig grej och jag förväntade mig aldrig att få det, men på något sätt så lyckades jag.

 

Sedan dess har Christan arbetat i receptionen och på bokningsavdelningen. Så sent som en vecka innan denna intervju gjordes fick han även rollen som team leader. Det bästa med jobbet är de små guldkornen som dyker upp när man minst anar det, berättar han.

 

– Som när jag hade hjälpt ett par äldre damer under deras boende. När jag checkade ut dem på söndagen fick jag ett ”gud välsigne dig”. Jag har aldrig fått den förut och jag är inte troende, men på något sätt kändes det som en väldigt stark komplimang.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle