Emily

”That’s my job”

 

– När jag fick höra att de skulle bygga Clarion i Luleå så sa jag bara: that’s my job, det där måste jag ha, säger Emily.

 

Emily kommer från Colorado i USA och kom till Luleå som 16-åring för att upptäcka hennes rötter – mamma är svenska och i Luleå fanns mammas släktingar kvar.

 

– Jag tänkte att jag skulle komma hit och spendera ett år. Men så fastnade jag och här sitter jag nu, 28 år senare.

Hon är utbildad kock och har många års erfarenhet från restauranger och caféer. Men mitt i karriären kände hon sig färdig med restauranglivet. För att fundera ut vad hon ville göra i framtiden tog hon ett sabbatsår. Det behövdes dock mycket mindre tid än så innan svaret dök upp.

 

– Jag var inte ledig mer än två månader innan jag blev erbjuden ett nattjobb på ett hotell i en annan kedja. Jag provade på det och kände att det var riktigt roligt.

 

Servicen och kontakten med gästerna var en helt annan på hotell, menar hon. Jobbet var ett kort vikariat och Emily sökte sig till Luleås dåvarande Comfort-hotell.

 

–  Vi hade många gäster och massvis med stammisar men de kom egentligen för personalens skull för standarden var inte den bästa. Det var ett jättegammal hotell, orenoverat sedan många år tillbaka.

 

Därför var det mycket som klaffade för henne när Clarion Hotel Sense öppnade och hon fick hennes nuvarande jobb.

 

– Det var helt fantastiskt att få jobba med en helt ny produkt som var så enkelt att sälja, om man säger så, så att vi kunde fokusera helt och hållet på att göra de mjuka värdena bra.  

 

Hotellet i all ära, det är kärleken till kollegorna som lyser allra starkast hos Emily.

 

– Det är mycket skratt, mycket high fives och mycket kramar. Jag älskar mina kollegor så mycket så det är helt otroligt. Jag längtar efter dem när de lediga.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle