farhad

”Den perfekta omeletten”

 

Farhad har ett varmt förhållande till restaurangbranschen. Under hans 18 år här har han hunnit med att vara restaurangchef för en Pizzaexpress i London, han har drivit sin egna italienska restaurang i samma stad och sedan 2014 är han omelettkock på Hotel Clarion Sign.

 

– En hektisk dag lagar jag ungefär 200 omeletter.

 

Den perfekta omeletten, berättar han, bygger på tre avgörande faktorer:

– För det första behöver du rätt panna. Den får inte vara repad och du får endast göra rent den med papper och lite olja.

 

Därefter gäller det att veta i vilken ordning ingredienserna ska tillföras.

 

– När jag lagar en italiensk omelett till exempel, använder jag både smör och virgin olivolja. När fettet börjar fräsa lägger jag till lite lök och rödpeppar. Därefter tomat och svamp. Jag låter smaken byggas upp en liten stund och sedan har jag i kryddor och torkad basilika och avslutningsvis ägg och ost. Det gäller att arbeta med omeletten med försiktig hand på hög värme.

 

Hans tredje och sista tips är att alltid laga maten med kärlek.

 

– I vår bransch är det så viktigt att vi bemöter gästerna med hela våra hjärtan och visar att vi tycker om att laga mat åt dem. Jag älskar mitt jobb så det har aldrig varit något problem för mig. Jag lägger alltid ned allt i varenda tallrik. Och jag har hittills inte stött på en enda gäst som inte varit nöjd.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle