Franz

”Gillar bara fart”

 

Franz passion ligger i fart. Ju mer fart, desto bättre. Från april till oktober varje år tillbringar han varje ledig timme åt att åka snabbare och snabbare. Förbättrar han inte prestandan i hans Audi, träffar du honom troligen på någon av Sveriges många racingbanor.

 

– Tjusningen är accelerationen, kurvtagningarna och att kunna känna av väglaget och temperaturen på däcken. Det ska vara väldig mycket som stämmer.

Detsamma gäller hans yrkesliv, berättar han. Som hovmästare på Kitchen & Table i Clarion Grand Hotel Helsingborg är hans jobb att få allt att stämma. Och det ska gå undan.

 

– Det är det jag gillar med restaurangbranschen. Det är fartfyllt. Går det undan är gästerna glada och jag med.

 

Både bil- och serviceintresset kommer från hans pappa som är bilåterförsäljare. Men Franz egen karriär började någon helt annanstans.

 

– Innan jag började på Kitchen & Table var jag takmålare. Men så fick jag chansen att utbilda mig till bartender på Kos i Grekland.

 

2015 började han blanda drinkar i baren hos Clarion och det dröjde inte länge innan han plockades upp som hovmästare. Drömmen har dock alltid varit att få köra STCC, Scandinavian Touring Car Championship.

 

– Det kräver sponsorer, men jag tar den långa vägen och väntar på att någon ska upptäcka mig och vilja att jag kör för dem, precis som det gick till här på Clarion.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle