Ida

”Allt utom hårdrock och country”

 

Ida är spindeln i nätet kring receptionen på Clarion Hotel Stockholm. Hon ser till att alla, gäster som personal, mår bra och att arbetskamraternas arbeten flyter på. Hennes viktigaste arbetsredskap är musiken.  

 

– Musiken hjälper alla att vara på bra humör. Med en härlig låt i bakgrunden blir det inte lika tungt att checka ut för att gå till jobbet en tidig tisdagsmorgon. Och har du vaknat på fel sida går det snabbt över när du kommer in innanför dörren och en bra låt spelas, säger hon och fortsätter:

– Vi har gäster som har bott här hundratals nätter. För dem är det här en frizon, som ett andra hem. Att få skapa en trivsam miljö för dem är superviktigt.

 

På hennes spellistor finns en salig blandning låtar och även om hon säger att hon älskar all musik, finns ett par stilar som inte har där att göra:

 

– Jag gillar inte hårdrock eller country.

 

Musikintresset kom (mer eller mindre frivilligt) från barndomshemmet.

 

– Mamma gillade all pop som spelades på radion och pappa spelade alltid klassisk rock hemma som Creedence Clearwater Revival.

 

För en perfekt start på dagen tipsar hon om två låtar:

 

– Först spelar du ”Helt seriöst” med Kalifa och sedan ”Young, dumb and broke” med Kalidh. Och spela dem på högsta volym.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle