jessica

”Koll på läget”

 

Jessica har varit en del av Clarion Hotel Post sedan öppningen 2012. Hon började i receptionen som supervisor och receptionschef och blev efter några år säkerhetsansvarig.

 

– Receptionen är hotellets hjärta och redan där ansvarade jag för vissa säkerhetsbitar. Men verksamheten utvecklades med fler nattklubbar och restauranger och behovet för en säkerhetsansvarig växte, berättar hon.

Clarion Hotel Post är ett hotell med 500 rum, eventlokaler, bar, restaurang, takpool, nattklubb och är öppet för alla. Det är det som gör Post så härligt, menar Jessica, men också det som gör säkerhetsarbetet så viktigt.

 

–  Post ligger dessutom väldigt centralt och vi är ett vardagsrum för göteborgarna, så det är väldigt mycket folk i omlopp här. Vi får ta hand om allt från olämpliga personer som vill ta sig in till brandlarm som triggas av rökmaskinen i nattklubben.

 

Jessicas ansvar täcker utbildning av personal, brandsäkerhet och att larm och säkerhetsrutiner sitter när det väl behövs. Hon organiserar sin säkerhetspersonal och administrerar externa vaktbolag. Lägg därtill att vara kvinna inom en mansdominerad säkerhetsbransch.

 

– När man är ensam tjej i en mansdominerad bransch och är i kontakt med myndigheterna, polis, väktare och så, gäller det att man har skinn på näsan och är tuff, säger hon och fortsätter:

 

– Men det gör jobbet väldigt roligt också, tycker jag. Det gör att man utmanar sig själv. Det gäller att man vet vad man vill och att man har koll på läget.

 

Och nog vet hon vad hon vill. Inte minst när det gäller hennes framtid:

 

– Säkerhetschef för hela Nordic Choice hade inte varit helt fel.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle