Joakim

”Tackade först nej till jobbet”

 

Som chefskock har Joakim ansvar över samtliga restaurangavdelningar på Clarion Hotel Malmö Live. Från á la carte-restaurangerna och bankettverksamheten till fika och frukost. Han avslöjar att han förmodligen är den enda som jobbar på hotellet just nu som först tackade nej till jobbet.

– Han som var dåvarande chefskock fick aldrig mitt mail där jag tackade nej, så han fortsatte att tjata på mig och till slut tog jag jobbet.

 

Det var det bästa beslut han tagit i sin karriär, berättar han.

 

– Det har varit supernyttigt för mig. Jag har kunnat jobba med mitt ledarskap på ett sätt som jag aldrig gjort i a la carte-restauranger tidigare, även fast jag har haft ledarpositioner. Man lär sig väldig, väldigt mycket om ledarskap här på Clarion.

 

Idag är Joakim en erfaren pjäs i branschen. Matintresset fångade han upp redan under de rastlösa tonåren.

 

– Jag hade lite svårt att sitta still i skolan. Min dåvarande granne jobbade på restaurang så jag fick chansen att gå mycket på praktik i olika restauranger.

 

Det var framförallt pulsen, farten och att ingen dag var den andra lik som fick honom att fastna, berättar han.

 

– Det bästa med mitt jobb är att jag får ha en vardag med bra variation mellan planerade och impulsiva saker. Jobbar man med människor är det svårt att förutse vad som kommer att hända, säger han och lägger till:

 

– Nu har jag jobbat med det hela livet och tror att jag blivit relativt duktig på det.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle