Joyce

”Sjunger från morgon till kväll”

 

– Ibland kan jobbet vara stressigt, men jag försöker sjunga eftersom det gör mig glad. Det gör mig lugn, starkare och jag jobbar snabbare, berättar Joyce.

 

Joyce sjunger från morgon till kväll – varje dag. Sången har hon med sig från hemlandet Nigeria. Där sjöng hon i den katolska kyrkokören varje söndag och övade två gånger per vecka. Och sångerna hon sjunger idag hämtar hon nästan alltid från hennes tid i kyrkan. Skulle repertoaren inte räcka till, duger ett stillsamt hummande lika bra, berättar hon.

– Ibland frågar gästerna om jag alltid sjunger. Ja det gör jag, svarar jag. Varför det, frågar de. För att jag blir glad, säger jag. Är du alltid glad då? Ja, svarar jag, jag sjunger alltid så jag är alltid glad.

 

Joyce kom till Sverige 2009. Hon bodde först i Malmö men flyttade snart till Helsingborg för att studera. I skolan lärde hon känna vänner som jobbade på Clarion. Och det dröjde det inte länge innan Joyce gjorde detsamma.

 

– Jag har ett väldigt bra jobb. Jag blir glad när jag kommer hit varje dag. Jag har varit på många olika platser, men inget som hotellet. När jag kliver in i lobbyn ser jag så mycket olika karaktärer med olika bakgrunder. Och jag älskar att lära mig från andra människor – och att få göra dem glada med min sång.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle