kristian

”Den personliga kontakten”

 

Kristian har arbetat bakom barer sedan han kom till Sverige från Polen 2004. När Clarion Hotel Post skulle till att öppna bad Kristians före detta chef honom att komma och utbilda det nya hotellets bartendrar. Vad som skulle vara ett tillfälligt uppdrag blev snabbt till en fast anställning och idag syns Kristian bakom samtliga barer på hotellet och är även en del av driften bakom Posts events och nattklubbar.

– Det bästa med att jobba på Post är glädjen och sammanhållningen här och friheten att komma med egna tankar och idéer, säger han.

 

Det bästa med just bartenderjobbet är den personliga kontakten med gästerna, berättar han. För att klara det gäller det att kunna läsa av människor och deras situation.

 

– Det finns folk som kommer till baren och är väldigt glada för att de vann på lotteri eller något och vill dela den glädjen med oss. Det kommer också folk som är ledsna och vill dela den biten med oss.

 

Han berättar om en medelålders kvinna som kommer in till baren och beställer ett glas vin. Hon dricker det snabbt och beställer genast ett till. Sedan börjar hon gråta.

 

– Hon berättar att hon fått reda på att hon hade cancer och visste inte hur hon skulle förklara det för hennes barn.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle