Lennart

”Cyklar på jobbet varje dag”

 

Med en pappa som var gymnastikdirektör har sport har alltid varit en central del av Lennarts liv. Han började åka slalom när han var tre år och har sedan dess provat alla tillgängliga sporter utan att riktigt hitta sin grej. Men när cyklisten Bernt Johansson tog OS-guld i Montreal 1976, var sökandet över.

 

– Jag minns det så väl. Jag såg det på tv och det var så fascinerande när han kom upp på upploppsrakan med alla polismotorcyklar framför sig. Det var fantastiskt, säger Lennart.

Då var han 12 år gammal. Resten av sommaren tillbringade han på en cykel han lånat av grannen. Året efter fick han sin en egen cykel.

 

– Vi tränade mer och mer. Det var bara så jäkligt roligt. Vi var 15-20 personer som cyklade och umgicks hela tiden. Det var bara vi då.

 

På gymnasiet splittrades dock gruppen för en mer elitinriktad träning. Men sedan kom lumpen och elitsatsningarna lades ned. Det betyder dock inte att passionen för cyklingen avtog. Under åren har han tränat upp ungdomar till elitnivå och var den som startade Sveriges första mountainbike-klubb. Idag cyklar han på hobbynivå tillsammans med vänner. Dessutom cyklar han på jobbet varje dag.

 

– Jag har min jobbcykel som jag kallar den för som jag hämtar och lämnar saker med. Det är en single speed som jag har byggt själv.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle