leonardo

”Skalade lök till fingrarna blödde”

 

Leonardo är uppvuxen på den klassiska Göteborgskrogen Halta Lotta. Redan som 14-åring fick han sin första lön från restaurangvärlden.

 

– Pappa tyckte jag skulle lära mig yrket från grunden. Jag började i kallskänken och skalade så mycket lök så att fingrarna blödde. Jag grät hela kvällarna. Jag var där 12 timmar om dagen, sju timmar i veckan.

Från 16 års ålder spenderade han halva dagarna i disken och andra halvan i skolan. När han fyllde 18 fick han sitt första jobb som bartender. En rad restaurangjobb senare, bland annat på en vinbar i Buenos Aires, kom Leonardo till Clarion. Som klassisk italienare som helst dricker italienska viner, var han först lite skeptisk till vinutbudet.

 

– Det var väldigt mycket amerikanskt, men jag insåg ju snart att vi hade världens största utbud av Oregon-viner här. Att få vårda den listan och vidareutveckla den, det är en jätteära såklart.

 

För någon som bokstavligen är uppfostrad på krogen känns steget till en egen krog inte långt bort. Leonardo berättar dock att han är nöjd med jobbet han har. Dessutom ska han snart få sitt andra barn.

 

– Jag vill inte göra samma vända som min pappa. Han var kanon men man såg honom nästan aldrig. Dessutom finns alla möjligheter att vidareutvecklas här. Och jag har nog en fem-sex år av service kvar i mig.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle