Naty

”Dansant kämparglöd”

 

Sedan Naty började arbeta på Clarion 2013, har han dansat, high fivat och sjungit sig igenom sina arbetsdagar. Han kom från Etiopien till Sverige samma år för att gifta sig och han och hans fru har idag dottern Naomi tillsammans.

 

Förutom den etiopiska värmen, både i klimatet och hos människorna som han beskriver som glada och öppna och som gärna och ofta skrattar, är det den traditionella rätten injera han saknar allra mest. Rätten består av ett pannkaksliknande bröd som äts tillsammans med olika såser och andra tillbehör.  

 

– I Etiopien äter alla injera tillsammans från en stor tallrik. Och så är det mycket i Etiopen. Man äter aldrig ensam där, säger han.

 

Trots det kallare klimatet, det mer tillbakadragna svenska sättet att vara och att han har fått byta favoriträtt till lax, stortrivs han i Sverige. Mycket tack vare hans kollegor, berättar han.

 

– De var jättesnälla och hjälpte mig mycket i början när jag var ny. Nu hjälper vi varandra, det är teamwork som gäller. Vi ger varandra high fives hela tiden, vi dansar och skrattar.

 

Hans dröm är att en dag vara hotellägare. Planen är att nå dit via en egen etiopisk restaurang där injera givetvis blir ett stående inslag på menyn.

 

– Jag ska kämpa och kämpa, sedan ska jag köpa mig Clarion Hotel Amaranten.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle