niklas

”Från en riktig restaurangfamilj”

 

Nicklas är ett av de senaste tillskotten på Clarion Hotel Wisby. Som barchef på hotellet ser han till att det dagliga arbetet flyter på och är med och utvecklar hotellets barkoncept. Baren, med dess fartfyllda tempo, många skratt och den stora variationen av gäster, passar honom som handen i handsken.

– Jag har arbetat i nattklubbsbarer, hotellbarer och lite mer inom cocktailstuket. Och typen av gäster är så otroligt varierande, även på en och samma bar. Så jobbet handlar om att tillgodose många olika behov. Och vet gästerna inte själva inte vad de vill ha, så är det upp till mig att läsa av dem så väl att de får dricka något de uppskattar, säger Nicklas.

 

Den drink han helst blandar är Negroni. En klassiker innehållande gin, röd vermouth, campari och apelsinskal.

 

– Supergod drink som kan varieras i oändlighet. Den har en liten bitterhet som med friskheten från apelsinen fungerar lika bra för en pre-dinner cocktail som en varm sommardag.

 

Nicklas kommer från en riktig restaurangfamilj med en mamma som drivit krog sedan han var åtta år. Det dröjde inte länge innan han själv fick börja i disken och har sedan dess jobbat sig uppåt. Hotellgrenen kom han dock in på mer eller mindre frivilligt.

 

– Jag var lite för dålig på att åka snowboard för att komma in på snowboardgymnasiet. Så det fick bli hotell & turism istället.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle