omar

”Gotland är min slutdestination”

 

När gambianska Omar var sex månader gammal gick hans pappa bort. När han var 16 förlorade han även sin mamma. Något som fick honom att rikta blicken utomlands.

 

– Min dröm var att få en kvalitetsutbildning. Men det är inte lätt att plugga när man har börjat tjäna pengar. För när du tjänar pengar tänker du inte på studier längre, säger Omar med ett skratt.

Men utomlands kom han. Han sa hejdå till hans mor- och farföräldrar som tagit hand om honom sedan hans mamma dog och gav sig iväg. Via Tyskland flyttade han till Italien. Men arbetsmarknaden var tuff och trots att Omar läste italienska i två år för att skaffa sig fler möjligheter, var de löner han lyckades skrapa ihop inte tillräckligt. 2016 beslutade han sig för att prova lyckan i Sverige istället. Efter det gick allting väldigt snabbt.

 

– Jag har avlägsna kusiner i Stockholm och jag bodde hos dem ett tag. En kväll när vi var på klubb på Slakthuset träffade jag min flickvän. Det var på slutet av sommaren och hon skulle flytta hem till Gotland och frågade om jag ville följa med. Så jag följde med.

 

Men att hitta jobb på Gotland under lågsäsong visade sig vara en minst lika tuff utmaning som den italienska arbetsmarknaden. Det dröjde till högsäsongen innan en möjlighet dök upp.
 

– Jag gick till Kitchen & Table och sa att jag kan börja idag. De frågade om jag kunde komma på en intervju och till slut blev allt, du vet, bra. Hotellet har verkligen välkomnat mig. Här har jag fått en chans att bevisa vad jag kan.

 

Idag bor han med sin sambo i Visby som när denna intervju gjordes, väntade parets första barn.

 

– Jag har rest till många platser världen men Gotland är min slutdestination.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle