Patrik

”Alltid varit en nattmänniska”

 

Sweden Hotels, Radisson, Scandic och Nordic Choice. Patric har arbetat på i stort sett alla stora hotellkedjor i Sverige. Och han har i stort sett alltid jobbat natt.

 

– Jag har alltid varit en nattmänniska långt ut i fingerspetsarna. Jag tycker inte om att gå upp på morgonen, säger han.

 

På natten har han också mycket mer tid att lägga på gästerna.

– Du kan ge en helt annan service och gästerna är oftast inte lika stressade när de kommer på nätterna. Man har oftast mer tid och det blir mycket trevligare. Man lär känna gästerna på ett annat sätt. Det är det jag har fastnat för.

 

Genom alla nätter i hotellbranschen har Patric upplevt både roliga, skrämmande och en hel del fantastiska situationer. Som en särskilt lyckad nyårsafton här på Clarion:

 

– Vi har haft Luftahansa boendes hos oss tidigare. De kom in dagen innan nyårsafton och kaptenen frågade om det var ok om han tog med sitt piano imorgon.

 

När Patric undrar varför, svarar de kort och gott att de ville spela i lobbyn.

 

– Vi har ju andra gäster också sa jag, men han sa att det brukar gå bra så jag tänkte ok, det är ju ändå nyårsafton.

 

När de dagen efter checkar in igen hade Lufthansa-kaptenen mycket riktigt med sig sitt instrument.  

 

– Han spelade från fem i tolv till halv fyra på morgonen. Vi hade massor med folk som kom in och satte sig och drack lite öl och så till serveringen stängde. Det var helt fantastisk underhållning.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle