pilar

”Alla möjligheter i världen”

 

Pilar flyttade till Sverige från Colombia när var hon 15 år gammal. För en tonåring med ett år kvar på gymnasiet och en stor skara vänner, var det en högst ofrivillig flytt.

 

– Nu är jag väldigt kär i Sverige och är väldigt tacksam över att få leva här, men det tog tid och tårar innan det vände.

Då hade hon aldrig varit utomlands och visste ingenting om vad hon hade framför sig. Hon fick helt enkelt lita på att hennes familj hade rätt när de sa att flytten skulle gå till något bättre.

 

– Min bror bodde i Sverige sedan tidigare och han tyckte att Sverige hade en mycket bättre framtid att erbjuda oss. Men min plan var ju att växa upp i Colombia. Nu blev det inte så, och då får man göra det bästa av situationen och ta vara på de möjligheter som kommer.

 

Och det har Pilar verkligen gjort. När hon kom till Clarion 2004, kunde hon bara lite svenska och arbetade som extra städpersonal. Tolv år senare utsågs hon till årets medarbetare på Clarion och är idag vikarierande avdelningschef på hotellet, gift och har tre barn tillsammans med sin nederländska make.

 

– De får en multikulturell uppväxt och talar tre språk. De känner sig som att de kommer från hela världen.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle