ragab

Ragab Ezzat är kock på Clarion Hotel Stockholm. För fyra år sedan kom han till Sverige i jakt på en trygg framtid för hans familj. Kvar hemma i Egypten var hans gravida fru och då tvååriga son. Då visste de inte att det skulle dröja flera år innan de skulle mötas igen. Innan Ragabs uppehållstillstånd var klart fick han inte resa mellan länderna. 

– Min dotter föddes två dagar efter att jag kom till Sverige. Jag vet fortfarande inte hur hon känns, berättar han.  

 

Så vad gör du när du befinner dig i ett främmande land, långt bort från dem du älskar? Ragab valde att använda det han älskar näst mest för att komma framåt.  

 

– Jag har jobbat i 17 år som konditor på olika hotell i Egypten. Så jag sökte jobb på Clarion och fick komma hit direkt. Här får jag göra det jag älskar. Och när du får skapa något med kärlek är det som att du kan känna kärleken i det du skapat.   

 

Nu, fyra år efter att Ragab anlände i Sverige, har han fått sitt uppehållstillstånd och kan äntligen resa för att träffa sin familj.   

 

– Jag vet inte hur jag kommer att känna när jag träffar dem, det första jag ska göra är att ta min son och dotter i min famn.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle