Sabrina

”Det frusna hjärtat”

 

Sabrina kommer från Milano, Italien. När hon var 19 år beslutade hon sig för att bättra på sin engelska och reste till London. Hon hann dock knappt packa upp innan hon träffade sin blivande man. I dag bor de i Luleå och har två barn tillsammans.

 

– Han är från Boden. Så jag ville lära mig lite om den svenska kulturen så vi flyttade hit bara, säger Sabrina.

Innan flytten besökte de Sverige och Luleå. Första gången var det februari och hennes första intryck av landet ha varit något… varmare.

 

– Det var minus 35 och det var jättekallt. Jag kunde inte andas och hade jackan upp hit med bara ögonen utanför, säger hon och täcker för sitt ansikte som om det fortfarande behövdes skyddas.

 

Kölden bet tag rejält, hon fick feber och kände sig inte alls så bra. Men hon vande sig vid det, berättar hon, och idag älskar hon att åka både skoter och på stadens isbana.

 

– Man kämpar på med D-vitaminen, skrattar hon.

 

Det var inte bara vädret som var nytt. Sättet vi uttrycker våra känslor på här, är inte alls som hemma, berättar hon.

 

– Det där med att visa sina känslor är lite svårt, min man är också så. Mina kompisar kallar det för det frusna hjärtat. Men jag tycker om när jag får ett litet leendet och känner att det finns en väg fram och in till personen. Och det är riktigt kul när de tinar upp.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle