Sara

”Mycket gul och grön”

 

Sara jobbar på konferensavdelningen på Clarion i Uppsala. Men hon har erfarenhet från de flesta avdelningar på hotellet.

 

– Jag har jobbat inom restaurangen, kallköket, receptionen och så nu i konferensen, berättar hon.

 

Det har gett henne en väldigt bra förståelse för hur andra har det på sina avdelningar. Just förståelse för andra och att kunna se vilken typ av person de är, är också en av de viktigaste egenskaperna att ha i ett serviceyrke, menar hon.

– Varje gäst som kommer är ny i lokalen och det gäller att man känner av vilken typ av person det är. Vi har fått utbildning i olika personlighetstyper och det är ett jättebra verktyg för mig. När jag möter en person på morgonen kan jag se på blicken eller kroppsspråket att den här personen vill inte ha något lull-lull, inget skämt om vädret och så utan det ska vara raka puckar. Eller så kommer det någon som är lite mer skämtsam och jag kan sänka garden lite och vi möts på det planet.

 

Metoden hon använder utgår från fyra färger som definierar olika personlighetsdrag:

 

– Den gula är mycket karismatisk till exempel. Röd är en typisk ledare, det ska vara snabba puckar och man är resultatsugen. Grön, då är man väldigt omtänksam och en känsloperson. Får man mycket blå är man mycket analytisk.

 

Själv är hon mycket gul och grön.

 

– Så när jag träffar någon som är blå är det svårt för mig emellanåt, säger hon och lägger leendes till: men det är intressant.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle