Stefan

”More coffee, hun?”

 

– Jag har pluggat drama, film och foto och hamnade egentligen i restaurangbranschen för att det var ett annat sätt att betala hyran på. Men så började jag bli kär i den sociala delen av restaurangbranschen. Du träffar mycket folk, det är alltid liv och rörelse och ingen dag är den andra lik, berättar Stefan.

 

Stefan kom till Clarion 2016 efter att ha bott i bland annat London och New York i 17 år. Väl hemma i Stockholm fick han nys om att By Marcus Samuelsson sökte ny hovmästare till Eatery Social.

– Jag kände att jag kunde stå för det Marcus Samuelsson-koncernen vill leverera och kommunicera till sina gäster. De välkomnar ju många olika kulturer och har fokus på streetkultur och street food. Så jag gick på intervjun och tänkte att jag skulle vara där i kanske sex månader. Nu har jag varit här i två år.

 

Efter att ha levt och arbetat i New York så många år förväntade han sig en smärre kulturkrock, framförallt i sättet att vara mot varandra.

 

– I New York interagerar folk så mycket mer med varandra. I början kunde det nästan kännas falskt, men sättet man pratar med varandra på där gjorde mig glad.

 

Något han försöker applicera här hemma.

 

– Jag går inte och kallar alla gäster för ”honey” eller ”sweety”, även om några nog får höra det ibland. Jag tror ju att vi svenskar är mycket öppnare än vad vi ger sken av. När jag pratar med folk så märker jag att de gillar det.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle