Stina

”Det finns många sätt att göra karriär”

 

Stina kommer från en entreprenörsfamilj i Södertälje söder om Stockholm. Företagsandan kom ursprungligen från hennes farfar som under 50-talet startade ett tvätteri. Där skötte de vittvätt och gästtvätt åt två hotell i hemstaden. Ett företag som hennes pappa senare skulle komma att ta över.

– Jag är uppvuxen i det tvätteriet och var min pappas handy woman redan vid 15 års ålder. Jag satt där i folkabussen bredvid pappa och åkte mellan hotellen och levererade tvätt. Vid ett tillfälle träffade jag en kvinna på ett av hotellen som jobbade med sälj av något slag, och jag minns att jag tänkte att det ska jag också göra.

 

Hennes väg dit har varit krokig. Hon har teknisk utbildning och sneglade länge åt att ta vidare studierna på KTH. Istället blev hon reseledare och ägnade en stor del av hennes tid på skidor. På 90-talet kom Stina till Helsingborg och började arbeta vid Clarions frukostavdelning och gick därifrån till att börja arbeta i receptionen. Men det var som sagt inte ändhållplatsen för Stina.

 

– Efter ett par år funderade varför vi inte hade någon hotellsäljare, så jag började tjata på min chef. Till slut startade de en säljtjänst som jag fick.

 

Många menar att Stina har förutsättningarna för en framgångsrik karriär. Men i hennes ögon är det just det hon gör.

 

– Många i min situation har gått in som säljchef eller operativt på något vis. Jag har stannat kvar för att det är här jag trivs. Jag ser min karriär som en spiral där jag hela tiden lär mig mer och utvecklas som säljare.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle